perjantai 11. huhtikuuta 2014

iPad-vinkit opettajalle - kirja ladattavana ilmaiseksi

Viime vuosien aikana on tullut kokeiltua kaikenlaisia appseja, menetelmiä ja projektiaihioita. Ajattelin koota näistä blogissakin julkaistuista jutuista oman e-kirjan.

Kirjan nimi "iPad-vinkit opettajalle" kuvaa sitä hyvin. Se ei ole käsikirja, vaihe-vaiheelta-opas" tai tieteellinen selostus tablettitietokoneiden vaikutuksesta. Se on eräänlainen kokoelma erilaisia juttuja, joita voi tehdä oppilaiden kanssa koulussa.

Palautetta otetaan mielellään vastaan.

Kirja julkaistiin iTunes Bookstoressa 15.4.2014.
Lataa ilmaiseksi.
https://itunes.apple.com/fi/book/ipad-vinkit-opettajalle/id858050619?l=fi&mt=11


5 kommenttia:

 1. Kiitos hienosta käytännönläheisestä oppaasta tablettien koulukäyttöön! Juuri tällaista olen kaivannut. Hienoa työskentelyä luovalla tavalla!

  VastaaPoista
 2. Olisi milenkiintoista kuulla myös loppu tuosta jääkausijutusta. Miten työstäminen jatkui oman alustuksesi jälkeen? Mitä oppilaat tekivät itse jne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jääkausihommat jatkuivat jakamalla jokaiselle oma aihe, johon tutustuttiin tarkemmin. Niistä tehtiin omat ryhmäkohtaiset esitykset, morfo-videot tai explaineveryhingit. Jokaisen ryhmän tuotoksessa piti olla jotain enemmän kuin open brieffissä.

   Poista
 3. Onko teillä omat iPadit jokaiselle oppilaalle vai jaatteko samoja laitteita koulussa? Kiitos joka tapauksessa tosi hyvästä ja ideoita antavasta opuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta.
   Aloittaessani jaoin omaa iPadiäni oppilaille. Silloin kuvailimme lähinnä videoita.
   Seuraavassa vaiheessa meillä oli 2/luokka. Eli ns. järjestäjien ipadit. Niillä bloggailtiin ja harjoiteltiin erikoisappsejä.
   Viime vuonna kokeilimme 1 salkku/luokka, jolloin meillä oli ipad-parit, jotka saivat kokeilla runsasta apps-valikoimaa.
   Tämä vuosi on menty henkilökohtaisilla iPadeillä. Samalla otimme laitekohtaiset AppleID:t käyttöön, joten tehtävien tekeminen on voinut jatkua myös kotona icloud.com-osoitteen kautta. Kotiin en ole vielä laitteita antanut (4.lk)

   Poista