maanantai 7. lokakuuta 2013

Suunnistuskartta Karttapullauttimella

Saunalahden koulun alue on jatkuvassa kasvu- ja muutostilassa. Siitä ei ole ajantasaista suunnistuskarttaa, jos lainkaan. Suunnistaminen Googlen, Bingin tai Heren kartoilla ei toki ole huono vaihtoehto, varsinkaan kun mobiililaitteilla saa niihin myös gps-paikannuksen. Mikään ei kuitenkaan voita metsäpoluilla juoksemista räntäsateessa oman kartan kanssa. Sellainen piti siis tehdä, ja avuksi tuli Apps4Finland-palkittu Karttapullautin.

Ohjeet karttojen tuomiseen löytyivät meronen.net -blogista. Ne piti lukea pariin kertaan, koska vaiheita on paria klikkausta enemmän, mutta sen avulla sain kartan "pullautettua". En lähde toistamaan ohjeita, mutta pari vinkkiä voisin kirjata.


  1.  Hommaa ei kannata tehdä kiireessä. Yhden 3x3km kartan pullautukseen kuluu pari vuotta vanhalta koneelta tunnin verran. Meidän koulu on mukavasti neljän karttapalasen risteyksessä. ;) 
  2. Maanmittauslaitoksen aineistoja päivitetään vuosittain. Meidän koulua ei vielä siellä ollut, vaikka nykyiset tiet olikin jo piirretty, vaikka niitä vielä rakennetaan. Lisäilinkin koulun ääriviivoja Photoshopissa. 
  3. Kivet ja supat ja viralliset suunnitusmerkit puuttuvat kartalta, mutta talot, käyrät ja polut löytyvät mukavasti. Kyllä tällä löytää rastit. Mittakaava on 1:10 000.


Kannattaa myös tutustua Paikkatietoikkunan sivuihin. Se on aika nopea aj helppo tapa kasata oma kartta. http://www.paikkatietoikkuna.fi/web/fi/karttaEi kommentteja:

Lähetä kommentti