Nälkäpeli
Monet kuudesluokkalaiset oppilaani ovat innostuneet
Nälkäpeli-elokuvasta ja -kirjoista. Jatkoimme samaa teemaa myös liikuntatunnilla.
Tässä ohjeet peliin. Lukumäärä on laskettu 20 oppilaalle, mutta niitä voi
muokata tietenkin oman ryhmän mukaan.
- Oppilaista muodostetaan 7 paria, jotka edustavat eri sektoreita. Tunnusmerkkeinä käytimme lippispäiset, huppari-pari, vaaleatukkaiset, punatakkiset jne.
- Loput kuusi edustavat mutantteja. Kolmella mutanteista on miekka eli muovitötterö, ja kolmella on mukanaan tulipallo, eli pehmopallo.) Mutantit tunnistaa keltaisista liiveistä.
- Alue on rajattu metsäalue.
Pelin kulku
- Pillin vihellyksellä sektorien edustajat lähtevät metsään. He juoksevat toisiaan karkuun tai metsästävät toisiaan, kukin halunsa mukaan.
- Mikäli kaksi pelaajaa koskevat toisiaan alkaa taistelu. Taistelu käydään kivi-sakset-paperi -menetelmässä. Häviäjä joutuu pois pelistä. Tasapelitilanteessa pelaajat lähtevät eri suuntiin ja jatkavat peliä, eivätkä ota toista kiinni kymmeneen sekuntiin.
- Mutantit metsästävät myös sektoreiden pelaajia. Miekalliset ottavat kiinni kosketuksella, josta joutuu pois pelistä. Tulipallolliset voivat ottaa kiinni heittämällä palloa.
- Kun pelaaja joutuu pois pelistä, hän tulee keskuspaikalle. Kun jäljellä on enää muutama pelaaja, myös kiinnijääneistä tulee mutantteja, jotta peli saadaan päättymään nopeammin.
- Viimeinen jäljelle jäänyt on voittaja.
Toinen versio:
- Kaikki pelaajat ovat sektoreiden edustajia.
- Puolen välin jälkeen aukeaa runsauden sarvi, josta pelaajat voivat hakea miekan tai tulipallon. Miekalla ja pallolla saa toisen ”tapettua” ilman kivi-sakset-paperia. Jos kaksi miekallista kohtaa, he ottavat kivi-sakset-paperi -ottelun. Pallollisten kohdatessa ensin heittämällä osunut voittaa. Vain osuma suoraan ilmasta lasketaan.
- Samoin pelin loppupuolella kiinnijääneet muuttuvat mutanteiksi, joita ei voi ”tappaa”.
Vinkit:
- Oppilaat voivat tehdä liittoumia.
- Osa voi keskittyä kiinniottamiseen, osa piileskelyyn.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti