tiistai 28. elokuuta 2012

Uuden lukukauden uhoa

Lukukausi 2012-13 on jo pitkällä. Alkusyksyn kiire on hidastanut blogipäivitysten aloittamista. (Siinä pakolliset voivottelut. En jatka niistä enää.)

Tulevia muutoksia tvt:n saralla on tullut ja tulossa aika runsaasti.

  • Oppimisympäristömme vaihtuu SanomaPron Opitista Fronteriin.
  • Sähköpostijärjestelmä muuttuu samalla Opit-postista WebOutlookkiin. Samalla osoitteiden loppuosaksi tulee @espoo.fi.
  • Tietokoneiden käyttöjärjestelmäkin päivittyy Windows 7:ään. 


Nämä kaikki tuovat uutta muutosta arjen rutiineihin, mutta myös omin koulutuksiin ja kouluttamisiin. Jannen kanssa jatketaan uuden "moviemakerin" kouluttamista, sekä pidetään erilaisia täsmäkursseja kaupungin iPad-käyttäjille.
Syksyllä Ruotsissa on suuret Skolforum-messut, ja saattaa olla, että teemme eksursion sinnekin. Meille on mainostettu sitä Educan ja ITK:n yhdistelmänä.

Olen huomannut, että kun uhoo julkisesti tekevänsä jotain, niin on suurempi motivaatio toteuttaa se ihan oikeasti. Ajattelin siis seuraavaa:

  • Mobiilibloggaus. Kokeilen sitä parhaillaan leirikoulussa omalla kännykällä. http://leirikoulu2012.posterous.com. Ajattelin laajentaa sitä opiskelijoille. Ehkä jonkinlaisena portfolion korvikkeena. 
  • Teknisessä työssä teemme perinteikkään puukon. Sen tekemisessä tulee jonkin verran odotteluakin (liima kuivuu, liian vähän puristimia...) Ne ajat käytämme vaiheiden suunnitteluun ja reflektointiin. Osa mobiilisti omilla laitteilla, osa koulun kameroilla ja osa kynän ja paperin voimin.
  • Leirikoulusta on tulossa runsaasti kuva- ja videomateriaalia. Näistä työstämme luokan kanssa dvd:n. Hyödynsimme jo kuvausvaiheessa tosi-tv -tuntemustamme, ja kuvasimme muutamia päiväkirjahuonekohtauksia. 
  • Bloggaamista on tarkoitus jatkaa pienempien kokeilujen osalta. Aiheet liittynevät eniten ehkä kuvataiteeseen. 


Viime lukuvuoden tilastojakin tuli katseltua, vaikka se ei nyt tämän bloggaamisen pääasia olekaan. Kolme suosituinta tekstiä ovat koskeneet Doodlea, EtherPadia ja fillaritelinettä. Youtube-videoita on katsottu ihmeelliset 23 tuhatta kertaa. Niistä 95% koostuu fillaritelineen kokoamisvideosta. (Onko tämä muistakin outoa?)

Tämän enempää en tohdi uhota. Mukavaa syksyä kollegoille ja muille kiinnostuneille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti